您现在的位置: 天天学网知识频道外语培训 外语学习职称英语理工类模拟试题2017年职称英语理工类AB级模拟试题—阅读理解3

永利真人娱乐平台

12-28 12:07:45  www.flyfishonline.com  阅览次数: 730 理工类模拟试题

2017年职称英语理工类AB级模拟试题—阅读理解3,本站还有更多关于理工类模拟试题,职称英语试题,职称英语考试试题的资料。http://www.flyfishonline.com

  第3篇

Too Little for Global Warming

  Oil and gas will run out too fast for doomsday global warming scenarios to materialize, according to a controversial new analysis presented this week at the University of Uppsala in Sweden. The authors warn that all the fuel will be burnt before there is enough carbon dioxide in the atmosphere to realize predictions of melting ice caps and searing temperatures. Defending their predictions, scientists from the Intergovernmental Panel on Climate Change say they considered a range of estimates of oil and gas reserves, and point out that coal-burning could easily make up the shortfall. But all agree that burning coal would be even worse for the planet.

  The IPCC's predictions of global meltdown pushed forward the 1997 Kyoto Protocol, an agreement obliging signatory nations to cut CO2 emissions. The IPCC considered a range of future scenarios, from unlimited burning of fossil-fuels to a fast transition towards greener energy sources. But geologists Anders Sivertsson, Kjell Aleklett and Colin Campbell of Uppsala University say there is not enough oil and gas left even the most conservative of the 40 IPCC scenarios to come to pass.

  Although estimates of oil and gas reserves vary widely, the researchers are part of a growing group of experts who believe that oil supplies will peak as soon as 2010, and gas soon after. Their analysis suggests that oil and gas reserves combined about to the equivalent of about 3,500 billion barrels of oil considerably less than the 5,000 billion barrels estimated in the most optimistic model envisaged by the IPCC. Even the average forecast of about 8,000 billion barrels is more than twice the Swedish estimate of the world's remaining reserves.

  Nebojsa Nakicenovic, an energy economist at the University of Vienna, Austria who headed the 80-strong IPCC team that produced the forecasts, says the panel's work still stands. He says they factored in a much broader and internationally accepted range of oil and gas estimates than the “conservative” Swedes.

  Even if oil and gas run out, “there's a huge amount of coal underground that could be exploited”, he says that burning coal could make the IPCC scenarios come true, but points out that such a switch would be disastrous. Coal is dirtier than oil and gas and produces more CO2 for each unit of energy, as well as releasing large amounts of particulates. He says the latest analysis is a “shot across the bows” for policy makers.

  1. What do the authors of the new analysis presented at the University of Uppsala intend to say?

  A. the burning of coal will accelerate the arrival of Earth's doomsday.

  B. The oil reserves are big enough to materialize the doomsday scenarios

  C. Melting ice caps and searing temperatures exist only in science fiction

  D. Oil and gas will run out so fast that Earth's doomsday will never materialize.

  2. Nations that signed the Kyoto Protocol agree to

  A. pay attention to global meltdown

  B. cut CO2 emissions

  C. use more green energy

  D. stop using fossil fuels

  3. What are the estimates of the world's oil and gas reserves?

  A. 4,000 billion barrels by the average forecast

  B. 8,000 billion barrels estimated by the Swedes

  C. 3,500 barrels envisaged by IPCC

  D. 3,500 billion by a growing number of scientists

  4. Which of the following about Nebojsa Nakicenovic is true?

  A. he thinks fossil fuels are as dirty as oil and gas

  B. he thinks green fuels will replace oil and gas eventually

  C. he thinks IPCC's view on the world's reserves is too optimistic

  D. he thinks that IPCC's estimates are more optimistic than the Swedes

  5. Which of the following is the near explanation of Nakicenovic's assertion that “…… such a switch would be disastrous……?

  A. The IPCC scenarios would come true because burning coal will emit larger amounts of CO2“

  B. A switch to burning coal would produce disastrous environmental problems

  C. Oil and gas to replace coal as fuel would speed up the process of global warming

  D. A switch from the IPCC scenarios to the policymakers' ones would be disastrous

  标准答案: D,B,D,D,B

  解析:

  Too Little for Global(全球的) Warming(升温)

  1. D. 分析:利用问题句中的特征结构University of Uppsala作为答案线索,这样找到答案相关句:

  该句可能理解起来不是很容易,所以可以借助前后句的句意, 而且该句是观点句,因此后句中很可能会进行进一步的阐述或分析。(第一段)Oil and gas will run out too fast for doomsday global warming scenarios to materialize, according to a controversial new analysis presented this week at the University of Uppsala in Sweden. The authors warn(警告) that all the fuel(燃料) will be burnt before there is enough carbon dioxide(二氧化碳) in the atmosphere(大气) to realize(实现) predictions(预测) of melting ice caps (冰冠)and searing(烫人的) temperatures.

  划线句(对前句内容进行解释)说“作者警告:在大气层中中出现足够的二氧化碳, 导致人们预测的冰冠溶化和全球温度升高之前,地球上所有的燃料都将已经被消耗光了。”,借助该句内容判断D 是答案。

  2. B. 分析:利用问题句中的特征结构Kyoto Protocol作为答案线索,这样在文章中找到答案相关句:

  (第2段)The IPCC's predictions of global meltdown(冰雪融化) pushed forward (推动……)the 1997 Kyoto Protocol签署, an agreement(协议) obliging(迫使) signatory(签字者) nations to cut CO2 emissions(排放).

  该句说“IPCC对全球冰雪融化的预测推动了京都协议的签订,京都协议促使签署国同意减少CO2排放的协议”, 因此判断B是答案。

  3. D. 分析:问题问“世界石油和天然气储备的估计数量是多少?”, 利用问题句中的细节信息结构oil and gas reserves(石油和天然气储备)作为答案线索,同时因为被选想中都出现了数字,因此注意文章中涉及到这些数字的句子:职称英语培训

  Although estimates of oil and gas reserves vary widely, the researchers are part of a growing group of experts who believe that oil supplies(供应) will peak (达到最高峰)as soon as最快 2010, and gas soon after. Their analysis suggests that oil and gas reserves combined(组合的) about to the equivalent of (等值于)about 3,500 billion barrels (缺少句子结构???)of oil considerably(相当地)less than(少于) the 5,000 billion barrels estimated(被估计) in the most optimistic (乐观的)model(方式) envisaged(设想) by the IPCC.

[1] [2]  下一页


如果觉得2017年职称英语理工类AB级模拟试题—阅读理解3不错,可以推荐给好友哦。
Tag: 职称英语  模拟试题  理工类模拟试题职称英语试题,职称英语考试试题外语培训 外语学习 - 职称英语 - 理工类模拟试题